”Loimaalla lapsiperheeltä ei puutu mitään”

Kun Anniina Siivola muutti miehensä Santun perässä Tampereelta Loimaalle, oli sopeutuminen maalaiselämään aluksi vaikeaa. Kahden lapsen, kuluneiden vuosien ja Anniinan alanvaihdon jälkeen Siivolat eivät kuitenkaan enää osaa kuvitella asuvansa muualla.

Nuori Anniina Siivola oli juuri muuttanut Tampereelta Loimaalle. Muuton syy oli perinteinen: vuotta aiemmin Anniina oli tavannut nokialaisessa rokkibaarissa loimaalaisen Santtu Siivolan. Oli selvää, että Anniina muuttaisi Santun luokse, sillä miehellä oli hyvä, vakituinen työpaikka Loimaalla.  

Santtu oli muuttanut Loimaalle työn perässä jo joitakin vuosia aiemmin. Toijalasta kotoisin olevalle miehelle toiseen pikkukaupunkiin sopeutuminen kävi nopeasti. Työ Dinoliftin mekaniikkasuunnittelijana maistui, omakotitalo tarjosi tilaa ja rauhaa ja uusia ystäviä löytyi jenkkiautoharrastuksen parista. 

Anniinalle sopeutuminen oli hankalampaa. Häntä vaivasi kaipuu kaupunkiin. Kukkamyyjäksi kouluttautuneelle naiselle ei ollut tarjolla mieluisia oman alan töitä, ja kotipaikan vaihdon myötä rakas tanssiharrastus täytyi jättää. Viikonloput tuntuivat matelevan. Tuohon aikaan Siivoloiden taloudessa käytiin vakavia keskusteluja paluumuutosta Tampereelle.

Tasapainoista elämää luonnon helmassa

Paljon on ehtinyt tapahtua sen jälkeen, kun Anniina pakkasi tavaransa ja muutti Santun luo Loimaalle. Perhe on kasvanut kolmella koiralla, viidellä kissalla, yhdellä hevosella ja kahdella lapsella. Anniina on kouluttautunut uudelleen ja vaihtanut alaa. Yksi asia on kuitenkin pysynyt – perheen koti Loimaalla.

Vaikean alun jälkeen Anniina kotiutui maalaismaisemiin niin hyvin, ettei kaupunkiin muutosta ole tarvinnut enää sen koommin keskustella. Sopeutumista vauhditti ennen kaikkea lasten syntymä. Nina on nyt koululainen, ja Sanni käy esikoulua. 

”Lasten on hyvä olla täällä. Loimaa on turvallinen paikka, jossa kaikki on lähellä. Elämme luonnonläheistä ja tasapainoista elämää”, Anniina ja Santtu kertovat. 

Santulla on edellisestä liitosta 22-vuotias Riku-poika, joka kuusi vuotta sitten muutti äitinsä luota Orivedeltä isänsä luokse Loimaalle opiskelemaan sähköasentajaksi. Nyt Riku asuu jo omillaan, mutta halusi myös jäädä Loimaalle. Isä ja poika jakavat paitsi yhteisen kotipaikkakunnan myös työpaikan Dinoliftillä. Perheessä on siis muuttajia kahdessa polvessa.

Aktiivinen arki täynnä harrastuksia

Siivoloiden arki on usein hektistä. Perheenjäsenillä on yhteensä yhdeksän harrastusta. Sanni ja Nina harrastavat äitinsä tavoin ratsastusta, ja lisäksi Sanni käy sirkuskoulussa ja muskarissa. Nina soittaa pianoa ja tanssii balettia. Anniina ilmajoogaa ja Santtu harrastaa Amerikan autoja. Niille on kotitalon pihapiirin navetassa oma tallikin. 

Aktiivisesta arjesta huolimatta perheelle jää kuitenkin myös yhteistä aikaa. 

”Loimaa on lapsiperheille helppo paikka asua, sillä kaikki tarpeellinen on lähellä. Tyttöjen päiväkoti- ja koulumatkat ovat lyhyet, ja harrastusmahdollisuuksia on runsaasti. Meillä on kaikilla mahdollisuus toteuttaa itseämme. Kaupungissa eläminen rajoittaisi elämäämme ihan eri tavalla”, Siivolat tuumivat yhteen ääneen.

Loimaalla he ovat voineet rakentaa elämästään juuri sellaisen, mistä joskus haaveilivat.

”Emme enää kaipaa jatkuvasti jotain uutta tai kuluta energiaamme tavaran haalimiseen. Olemme tyytyväisiä siihen, mitä meillä on nyt.”

Oma paikka peltojen keskellä

Santtu työskentelee edelleen Dinoliftillä, mutta on vuosien varrella edennyt esimiestehtäviin. Loimaalle muuton myötä myös Anniina löysi oman alansa. Hän kouluttautui refleksologiksi ja innostui hoitoalasta niin, että opiskeli myöhemmin myös hierojaksi ja jäsenkorjaajaksi. 

”Vasta Loimaalle muutettuani pysähdyin ja aloin pohtia, mitä ihan todella haluan tehdä. Olen kiitollinen, että löysin hoitoalan ja yhteyden luontoon.” 

Anniinan yritystila sijaitsee Siivoloiden talon toisessa päädyssä. Vanhan, purkukuntoisen maatalon tilalle rakennettu omakotitalo seisoo keskellä perinteistä suomalaista peltomaisemaa. Perhe viettää paljon vapaa-aikaa pihapiirissä. Kun heiltä kysyy lempipaikkaa Loimaalla, tulee vastaus kuin yhdestä suusta: oma koti.

”Meiltä ei puutu mitään. Meillä on ihana koti, tilaa ja omaa rauhaa. Teemme molemmat työtä, josta pidämme, ja lapsilla on kaikki hyvin.”