Elämä oli hektistä. Aloin miettiä, mitä oikeastaan teen maailmalla. Miksen lähtisi takaisin kotiin? Päätös muutosta takaisin synnyinseudulle tuntui vapauttavalta.

Mietin hetken, asettuisinko pääkaupunkiseudulle vai Satakuntaan. Loppujen lopuksi valinta oli helppo. Helsingissä työelämä on kiireistä, enkä enää halunnut sitä. Lisäksi halusin asua lähellä perhettäni.

Yritykseni Nopia Oy:n perustin Poriin. Nykyään työllistän viisi vakituista ja muutaman määräaikaisen työntekijän, joista osa tulee ympäri maailmaa. Sijainti Porissa on heillekin etu. Pienen kaupungin rauha ja lyhyet välimatkat ovat luksusta, jota ei ole joka paikassa tarjolla.

Kun kuuntelen pääkaupunkiseudulla asuvia yrittäjätuttujani, olen kiitollinen valinnoistani. Olen päässyt heitä helpommalla. Esimerkiksi tukien saaminen on helpompaa suurten keskusten ulkopuolella.

Ostimme avovaimoni Hennan kanssa vanhemmiltani talon, jossa olen asunut koko lapsuuteni. Lapsemme Otso-Poika syntyi kaksi vuotta sitten. Satakunnassa elämme kuin pehmeässä pumpulikuplassa – töihin pääsee pyörällä, ja turha kiire on hävinnyt. Nautin elämästä juuri tällaisena.