Minut kutsuttiin haastatteluihin, ja jo kuukauden päästä aloitin uudessa työssäni autonrakentajana. Kaikki kävi niin nopeasti, että en ehtinyt kertoa elämänmuutoksestani edes kaikille kavereilleni. Kun sitten kerroin, minua varoiteltiin, että täkäläiset ovat vaikeasti lähestyttäviä ja sisäänpäin lämpiäviä. Sehän ei ole pitänyt ollenkaan paikkaansa. Minusta ihmisiin on ollut todella helppo tutustua. Uudenkaupungin murre tosin tuottaa välillä vaikeuksia, varsinkin kirjoitettuna. Ihmiset lyhentävät sanoja ihan hassusti, ja välillä minun on ollut vaikea saada heidän tekstiviesteistään selvää.

Meitä työn perässä Uuteenkaupunkiin muuttaneita on todella paljon, oululaisiakin taitaa olla kolmisen sataa. Koska näin iso porukka on samassa elämäntilanteessa, uudessa työssä uudella paikkakunnalla, ihmisiin on ollut todella helppo tutustua. Myös kaupunki on tehnyt paljon sen eteen, että uudet uusikaupunkilaiset viihtyisivät täällä. Palveluja ja harrastusmahdollisuuksia tulee jatkuvasti lisää, ja kaupat ovat myöhempään auki kuin ennen.

Monesti ajatellaan, että autotehtaalla on vain miehiä töissä. Näin ei kuitenkaan ole. Autonrakennustyö sopii yhtä lailla sekä miehille että naisille. Meilläkin noin kolmannes työntekijöistä on naisia. Ja lisää on tulossa: Valmet Automotive ilmoitti juuri palkkaavansa tuhat uutta työntekijää.

Kulunut vuosi on ollut ihan mahtava. Viihdyn työssäni ja Uudessakaupungissa, joka on hyvä paikka asua ja elää.