Muuttoliike 2.0

Positiivisia yritysviestejä
Lounais-Suomesta

 1. Meyer Turun telakka

  Meyer Turun telakan kapasiteetti kaksinkertaistuu vuoteen 2020 mennessä. Tilauksia on sisällä jo vuoteen 2024 asti. Telakalla suurimmat kasvun ajat ovat edessä vuoden 2018 loppupuolelta alkaen. Turun telakkaan investoidaan vuoteen 2019 mennessä yli 100 miljoonaa euroa. Telakka verkostoineen työllistää noin 10 000 henkilötyövuoden edestä vuosittain.

 2. Blue Industry Park

  Turun kaupungilla on tavoitteena avata Blue Industry Park -teollisuuspuisto telakan välittömään yhteyteen. 

 3. Rolls-Royce

  Rolls-Royce sijoitti Turkuun uuden etäohjattujen ja autonomisten alusten tutkimus- ja kehityskeskuksen. 

 4. Valmet Automotive

  Valmet Automotiven autotehtaalla ryhdytään valmistamaan Mercedes Benzin seuraavan sukupolven ”kompaktimallia” vuonna 2018. Investoinnit kasvavaan ja muuttuvaan Valmet Automotiven tehtaaseen nousevat kymmeniin miljooniin. Vuoden lopulla autotehtaan henkilöstön kokonaisvahvuus tulee olemaan 3 900. 

 5. Pemamek

  Telakan myönteinen tilanne on heijastunut myös Loimaalle. Loimaalainen koneklusterin avainyritys Pemamek Oy on tehnyt merkittäviä investointeja tuotantolaitteisiin, toimitiloihin ja henkilöstöön.

 6. Sandvik

  Kaivosteollisuuden koneita valmistava Sandvik on ilmoittanut kaksinkertaistavansa tuotantonsa Turun tehtaalla. Kaivosala on noususuhdanteessa raaka-aineiden hinnan nousun myötä, mikä näkyy lastauskoneiden ja kaivoskuormureiden kysyntänä.

 7. SmartChemistryPark

  Raision yrityspuisto, SmartChemistryPark, tukee kierto- ja biotalousalan kehitystä. Pienet ja keskisuuret yritykset ja korkeakoulut ovat aktiivisesti mukana yrityspuiston toiminnassa.

 8. Salo IoT Campus

  Salo IoT Campus on yritysten, tutkijoiden ja oppilaitosten yhteisö, jossa rakennetaan älykkäämmän tulevaisuuden teknologioita.  Lokakuussa 2018 kampuksella toimii yhteensä 70 yritystä.

 9. Bayer

  Bayerin Turun tehtaalla valmistettavan Mirena-tuoteperheen myynti on kasvanut ennätysmäisesti. Lääkkeiden ja diagnostiikan osuus kemian alan henkilöstöstä (1 600) on Varsinais-Suomessa yli 60 %.

 10. Vincit Group

  Ohjelmisto-, sovellus- ja peliala on Turun seudulla lupaavassa nousussa. Esimerkiksi tamperelainen ohjelmistotalo Vincit Group on perustanut toimiston Turkuun. 

 11. Rakennuslupien määrä kasvussa

  Lähes kaikissa talotyypeissä (pois lukien omakotitalot ja teollisuusrakennukset) sekä rakennuslupien että aloitusten määrät ovat kääntyneet kasvuun, ja kasvu on jatkunut vuoden 2017 aikana. Rakennuslupien määrän kasvu viittaa siihen, että rakennusalan vireä tilanne jatkuu. Myös Paraisten rakennustuoteteollisuus on myötätuulessa. 

 12. Rauma Marine Constructions

  Raumalla laivanrakennus ja telakkateollisuus ovat hyvässä kasvussa Rauma Marine Constructions Oy:n saamien tilausten ansiosta. Kiristyvät turvallisuus-, ympäristö- ja laatuvaatimukset yhdessä yhä haastavampien toiminta-alueiden kanssa luovat meriteollisuudelle uutta kasvupotentiaalia. Esimerkiksi merituulivoiman rakentaminen tuo mahdollisuuden kehittää uusia, arktisiin olosuhteisiin sopivia ratkaisuja.