Lounais-Suomessa on tietenkin mahdollisuus päästä myös koulunpenkille. Ja kouluttautumisvaihtoehtojahan löytyy: tulisiko sinusta isona laborantti tai lastentarhanopettaja, lähihoitaja tai levyseppähitsaaja?

Pelkästään Turussa on kuusi korkeakoulua ja niissä 170 kouluttautumisvaihtoehtoa. Joka neljäs turkulainen onkin korkeakouluopiskelija tai korkeakoulun asiantuntija. Porin yliopistokeskus puolestaan on 2 000 opiskelijan, 170 asiantuntijan ja neljän yliopiston muodostama tiede- ja taideyhteisö. 

Opiskelumahdollisuuksia tarjoavat myös Satakunnan ammattikorkeakoulu SAMK Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä sekä Turun ammattikorkeakoulun toimipiste Salossa. Näiden korkeakoulujen penkeiltä valmistuu erityisesti merenkulun, automaation ja teollisuuden sekä sairaanhoidon ja sosiaalialan osaajia. Mynämäen käsi- ja taideteollisuusopisto (Raseko) on maan kuulu käsityökulttuurin ja kädentaitojen kouluttaja – laaja alue tarjoaa laajan skaalan vaihtoehtoja.

Diakin Porin-kampuksella voit opiskella sosiaali-, terveys- ja kirkon alan tutkintoja monimuotokoulutuksena. Toisen asteen koulutusta Porissa tarjoavat WinNova, Sataedu ja lukiot.

Lounais-Suomesta löytyy koulutusmahdollisuuksia myös alanvaihtajille ja aikuisopiskelijoille, ja alueen rekrykoulutusten kautta moni on singonnut itsensä aivan uudelle uralle.

Ps. Opiskelija-asuminen on tääl päi 15-20 prosenttia halvempaa kuin muualla Suomessa.